Film „Čekajući varvare“ u kandidaturi za nagradu Oskar (VIDEO)

Utorak, 15. decembar 2020. 12:50
Autor: OS
Izvor: OS

Filmsko ostvarenje „Čekajući varvare“ čiju produkciju potpisuje Iervolino Entertainment, koji je ranije ove godine osnovao kompaniju Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji, u postupku je kandidature za najprestižniju filmsku nagradu Oskar.Ovaj film rađen je po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku. Glavne uloge poverene su glumcima Džoniju Depu i Robertu Patinsonu, kao i Oskarovcu Marku Rajlansu.Radnja filma „Čekujući varvare“ odvija se na granicama izmaštanog orijentalnog carstva, a u fokus stavlja večno pitanje odnosa starosedelaca i osvajača, „napredne civilizacije“ i „varvara“.


Foto: Promo

U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep), koji svojom brutalnošću prema okolnim narodima, u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.


Sa premijere u Veneciji

„Ključna stvar koja me je privukla ovom projektu jeste to što je poruka knjige i filma „Čekajući varvare“ vanvremenska. Iako se radnja ne odvija u stvarnom svetu, svako se sa njom može poistovetiti – kako pre 40 godina kada je knjiga napisana, tako i u današnje vreme“, rekao je Andrea Iervolino, producent filma i direktor produkcijske kuće Iervolino Entertainment.


Andrea Jervolino i Miloš Biković

„Trenutno smo u procesu nominovanja filma za Oskara, a iako je u potpunosti snimljen u italijanskoj produkciji, zvanični jezik filma je engleski i to mu daje mogućnost da bude kandidovan u glavnoj kategoriji. Sada nam samo ostaje da svetu dokažemo da su „Varvari“ dovoljno specijalni i drugačiji, te stoga i dostojni ove prestižne nagrade“, dodao je Andrea Iervolino. 

Kompanija Iervolino Entertainment počela je sa radom u Srbiji potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Ministarstvom privrede Republike Srbije i produkcijskom kućom našeg proslavljenog glumca i producenta Miloša Bikovića, Archangel Digital Studios.

„Film mi se veoma dopao i Andrei želim svu sreću u trci za Oskara. „Čekajući varvare“ još jedan je primer toga da se Andrea uvek trudi da svojim filmovima prenese neku važnu poruku, te učini svet malo lepšim mestom“, rekao je Miloš Biković.

„Ne sumnjam da će i projekti koje radimo zajedno u Srbiji doživeti isti uspeh, iako se nalazimo na samom početku. Štaviše, animirani serijal „Pafini“, delom kreiran i u Srbiji, tokom protekle nedelje bio je na Apple TV-u gledaniji od Diznija“, zaključio je Miloš Biković. 


Za svega šest meseci postojanja, Iervolino Studios danas radi na dve lokacije, u Novom Sadu i Beogradu, i zapošljava više desetina talentovanih kreativaca - od storibord umetnika, preko 3D i 2D animatora, do grafičkih dizajnera, montažera i drugih.

Kompanija Iervolino Studios već uveliko učestvuje u produkciji animiranih kratkometražnih filmova za svetska tržišta a jedan od prvih projekata u kome je učestvovala predstavlja kratkometražni animirani serijal „Pafini“ koji je dostupan na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama.

Takođe, u planu je proširenje kompanije i nova zaposlenja, kao i mnogobrojni projekti o kojima će uskoro biti reči. 

Pročitajte još: O filmu “Iščekujući varvare” – ko (šta) će pobediti

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA