„Čekajući varvare” među kandidatima za Oskara u pet kategorija VIDEO

Ponedeljak, 25. januar 2021. 15:57
Autor: OS
Izvor: OS, Jervolino studios

Filmsko ostvarenje „Čekajući varvare” čiju produkciju potpisuje Iervolino Entertainment, osnivač kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji, uvršten je među favorite za osvajanje Oskara u ukupno pet kategorija, prema američkom magazinu Variety.Ovaj prestižni magazin, koji uživa veliki ugled u svetu filma, procenjuje da bi „Čekajući varvare” mogao da ponese nagradu Oskar za najbolji adaptirani scenario (Džon Maksvel Kuci), najboljeg glumca (Mark Rajlans), najbolji kostim (Karlo Pođoli), najbolju scenografiju (Domeniko Sika - dizajn produkcije; Krispijan Salis - dizajn produkcije i seta) i najbolju fotografiju (Kris Menges).


„Varvari su bili projekat koji smo svi dugo priželjkivali, sa izvrsnim režiserom i glumačkom postavom, a činjenica da je prepoznat kao jedan od mogućih kandidata za Oskara dodatna je potvrda uspešnosti našeg biznis modela. Ovaj model podrazumeva da je ekipa sastavljena u potpunosti od italijanskih profesionalaca u stanju da pravi filmove koji stoje rame uz rame sa holivudskim blokbasterima”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Iervolino Entertainment.

Magazin Variety, svake godine sastavlja listu svojih favorita, među ostvarenjima koja su i u zvaničnoj kandidaturi za najprestižniju filmsku nagradu, a čija dodela je zakazana za 25. april ove godine. Uz Variety, zvanično priznanje filmu „Čekajući varvare” odala je i popularna web stranica IMDb, jedna od najrelevatnijih kada su u pitanju informacije o svetskoj kinematografiji, uvrstivši ga na listu potencijalnih kandidata za predstojećeg Oskara.

Film „Čekajući varvare” rađen je po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku. Glavne uloge poverene su glumcima Džoniju Depu, Robertu Patinsonu i Oskarovcu Marku Rajlansu, a zapažene uloge ostvarile su i Gana Bajaršajkan i Greta Skaki. 

Pročitaje našu recenziju filma "Čekajući varvare"

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA