U čemu leži ključ popularnosti serije "Tajne vinove loze" VIDEO

Utorak, 23. februar 2021. 12:23
Autor: Maja Stojanović
Izvor: OS

Već uveliko se razvija drama i čine se da je u toku kulminacija radnje u seriji "Tajne vinove loze", koju već nedeljama pratimo na RTS1 i Superstar kanalu.


Da li će se još nešto zakuvati, ostaje da vidimo, ali se čini da je sa Vukom koji je u zatvoru i izlaskom Radula iz zatvore, već dovoljno materijala za zamršene radnje i dijaloge, svađe i pomirenja...

Već neko vreme prisustvujemo serija-bumu. Snima se konstantno, čini se više nego ikada i nove serije se nižu jedna za drugom. Međutim, dok se prethodne domaće serije imale "noar" karakter, i sadržale obilje scena sa nasiljem, seksom, uz rečnik ulice (bez osude, samo konstatacija), možda je našoj publici bilo potrebno upravo nešto pout serije "Tajne vinove loze".

View this post on Instagram

A post shared by Vojin Cetkovic (@vojin_cetkovic)


Ne mora da je najbolja, ali serija je - DRUGAČIJA. Možda je tu tajna uspeha ogromne gledanosti serije koja obara rekorde gledanosti i trenutno je najgledanija u Srbiji.

Sloboda Mićalović i Vuk Ćetković, (Vuk i Vera), uz Milicu Zarić (Jelena Tomović), ne po prvi put, vode majstorski ekipu vrhunskih glumaca, među kojima su i Anita Mančić i Miodrag Krivokapić, ali i nove snage, a to su glumci koji nisu toliko bili poznati javnosti i kojima je u ovoj seriji data velika šansa, koju su, čini se - dobro iskoristili.(Vanja Nenadić, Luka Grbić)

View this post on Instagram

A post shared by Sloboda Micalovic (@sloboda_micalovic_boba)


Sloboda je izjavila za medije da je bilo uživanje raditi na seriji "Tajne vinove loze". Na setu su poštovane sve zaštitne mere zbog pandemije korona virusa, a bilo je i zastoja u snimanju.

Od ostalih je nemoguće ne pomenuti fantastičnog Nebojšu Milovanovića, koji glumi Zorana Tomovića, i kod koga je kao čudom nestao njegov dubog ton glasa u korist vojvođanskog tihog narativa...

Aleksandar Srećković Kubura (Paun) takođe, iako negativac, pleni veštinom transformacije, uz pohvale za masku.

Marko Vasiljević je Verin sin u seriji, i kako kaže, bio je oduševljen kad je saznao da mu je ta rola namenjena.

Jovo Maksić (Žuti) i Dara Džokić (Mirtea) kao likovi dodatno dočaravu, s jedne strane folklor istoka Srbije (Džokić) i kriterijume "severnog klana" (Maksić).

Serija "Tajne vinove loze" snimana je u Negotinskoj krajini i u Subotici i okolini. Zahvaljujući panoramskim snimcima, u prilici smo da vidimo prelepe pejzaže oba kraja poznata poproizvodnji vina.


Razrešenje misterija očekuje se do kraja 36 epizoda, koliko ih je u serijalu, mada se već spekuliše da će biti i nastavaka.

Na osnovu dela Mirjane Bobić Mojsilović i Dejana Karaklajića, nastao je scenario serije koja veliki deo gledališta drži prikovane iz TV svake večeri.

Režiju potpisuju Ana Marija Rosi, Marko Manojlović, Kosta Đorđević i Dejan Karaklajić, a scenario, pored Mirjane Bobić Mojsilović - Iva Mitrović i Marko Popović.

Muzičku podlogu koju svi pevušimo ovih dana obezbedile su "Frajle"...

Autor: Maja StojanovićKOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA