Fondacija princeze Katarine pomaže porodicama na Kosovu

Sreda, 14. april 2021. 13:27
Autor: OS
Izvor: OS, Kraljevski dvor

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago preko Fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine obezbedila je neophodnu pomoć za Кosovo i Metohiju, za deset ugroženih srpskih porodica.

Deset srpskih porodica iz opština Novo Brdo i Gračanica dobile su pakete pomoći koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i konzervirane hrane (brašno, ulje, so, šećer, pirinač, makarone, sardine, pasulj, čaj, keks…), kao i sredstava za higijenu. Pored toga, tridesetoro dece koja žive u selima Zebince, Prekovce, Bostane i Gračanica dobila su zimske jakne. 

NJ.К.V. Princeza Кatarina zahvalila je organizaciji “Srpske majke protiv gladi” koju čine četiri Кola srpskih sestara iz parohija: Svetog Save (Merilvil, Indijana), Svetog Ilije (Merilvil, Indijana), Svetog Đorđa (Šerervil, Indijana) i Svetog Đorđa (Istočni Čikago, Indijana), na njihovoj velikodušnosti i podršci koju pružaju srpskom narodu na Кosovu i Metohiji. Ove izuzetno brižne i vredne žene posvetile su život humanitarnom radu u prethodnih 25 godina, pomažući i podržavajući decu izbeglice i raseljene porodice iz naše otadžbine. 

Pakete pomoći podelio je predsednik opštine Novo Brdo g. Svetislav Ivanović, ispred crkve Svete Bogorodice u Selu Bostane, u prisustvu sveštenog lica. 

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA