Donacija opreme za dom "Drinka Pavlović"

Petak, 08. januar 2021. 23:11
Autor: OS
Izvor: OS, Kraljevski dvor

NJ.К.V. Princeza Кatarina donirala je novu opremu za dvorište Doma za decu bez roditeljskog staranja “Drinka Pavlović” u Beogradu.


Foto Kraljevski dvor

Neverovatno velikodušna donacija u vrednosti od 13,700 dolara, obezbeđena je preko humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, zahvaljujući Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić, u znak sećanja na njihovu sestru Nanet E. Vučenić. Osim novih sprava za vežbanje i igru dece (5 različitih setova sprava za igralište), dvorište Doma opremljeno je i novim klupama, baštenskim stolovima, velikim žardinjerama sa cvećem i kosilicom za travu.

„Veoma sam srećna što će, zahvaljujući ovoj donaciji, deca dobiti uređeno igralište, u kom mogu da se zabave i uživaju u svakodnevnoj igri. Deca su naše najveće bogatstvo i veoma je važno da vodimo računa o njihovom zdravlju i pravilnom razvoju, a zahvaljujući ovoj opremi biće u prilici da se svakodnevno bave sportom i aktivno provode vreme u prirodi“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Na poziv NJ.К.V. Princeze Кatarine, igralište je svečano otvorila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić Tepavčević.

“Zahvaljujem svim ljudima koji su i u ovim teškim vremenima pokazali dobrotu, humanost i solidarnost. Zahvaljujući donaciji Fondacije Princeze Кatarine oplemenjeno je dvorište Doma “Drinka Pavlović” koje će imati veliku ulogu u odrastanju i vaspitavanju dece”, rekla je Кisić Tepavčević, uz poruku da je “zadatak svih nas da deci pruzimo srećno detinjstvo”.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska Zoran Milačić izrazio je zahvalnost NJ.К.V. Princezi Кatarini, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić za njihovu podršku.

„U ime dece, želim da se zahvalim NJ.К.V. Princezi Кatarini i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago što već godinama velikodušno pomažu deci u svim našim ustanovama. Svojim donacijama pomažu nam da realizujemo planirane aktivnosti“, rekao je Milačić i zahvalio se ministarki Tepavčević na podršci ovakvim projektima.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA