Uredjeno ODELJENJE SPECIJALNE BOLNICE za psihijatrijske bolesti u Kovinu

Utorak, 09. februar 2021. 12:05
Autor: OS
Izvor: OS, Kraljevski dvor

Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine, humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić donirali su nameštaj Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Кovin”, u vrednosti od skoro 2 miliona dinara ($19,630).


Foto Kraljevski dvor

Velikodušna donacija koju je obezbedila Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić, preko humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i Fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine namenjena je za preuređenje i obnovu Odeljenja za nepsihotične poremećaje i granična stanja, kao i uređenje dvorišta bolnice.

Pacijenti na ovom odeljenju sada će moći da uživaju u potpuno opremljenom i uređenom dnevnom boravku i trpezariji. Za dnevnu sobu nabavljeni su novi dvosedi, novi klub stolovi, stolice i televizor. Za trpezariju su kupljeni novi trpezarijski stolovi i stolice, frižider, šporet i novi kuhinjski proizvodi (posuđe, poslužavnici, lonci, šerpe, pribor za jelo, kuhinjske krpe itd.)

Osim enterijera, kompletno je uređeno i dvorište bolnice. Postavljene su nove klupe, baštenski i stolovi za igranje šaha, kao i kante za smeće.


Foto Kraljevski dvor

“Nastavljamo da pomažemo Specijalnoj bolnici “Кovin” kako bi pacijenti imali najbolje moguće uslove tokom lečenja i oporavka. Zahvaljujući našim ljudima u dijaspori i njihovoj velikodušnosti, pacijenti bolnice u Кovinu provodiće vreme u potpuno novom, opremljenom ambijentu“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

V.d. direktora dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije izjavila je: ,,Zahvaljujem se Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić, NJ.К.V. Princezi Кatarini i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, u ime svih naših pacijenata i u ime svih zaposlenih u Specijalnoj bolnici ”Кovin“ za ovu vrednu donaciju i doprinos radu i razvoju bolnice. Donacija poput ove doprinosi povećanju kvaliteta medicinske usluge i podržava proces humanizacije rada lečenja naših pacijenata."

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA