Donacija princeze Katarine i kompanije Loreal u borbi protiv kovida 19

Subota, 05. decembar 2020. 12:41
Autor: OS
Izvor: OS, Kraljevski dvor

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa kompanijom L’Oréal Balkan donirala je sredstva za suvo pranje ruku za više od 3.000 učenika u 10 škola u Srbiji.


Trstenik, Foto Kraljevski dvor

Ova donacija hitan je odgovor Princeze Katarine i L’Oréal-a na potrebe učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u ovim školama.

U okviru borbe protiv širenja pandemije Covid-19, najvažnija je preventiva, a pravilna i redovna dezinfekcija ruku preduslov je za očuvanje zdravlja.„Kako bismo sačuvali zdravlje naše dece, odgovorili smo potrebama za većim brojem sredstava za dezinfekciju ruku u školama širom Srbije.

Osnovni cilj nam je očuvanje zdravlja i bezbrižno okruženje za edukaciju i pravilan razvoj dece“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.Ova donacija deo je velikog međunarodnog programa solidarnosti L’Oréal Grupe koji je pokrenut kao podrška suzbijanju globalne pandemije korona virusa.„Kroz ovakve akcije solidarnosti L’Oréal ujedno izražava zahvalnost, priznanje i podršku svima koji pokazuju izuzetnu hrabrost i nesebičnost u želji da se izbore sa ovom situacijom u Srbiji i širom sveta", izjavila je Vanja Panajotova, generalna direktorka L’Oréal-a za Adria-Balkan regiju.


Grabovac, foto Kraljevski dvor

Sredstva za suvo pranje ruku dobile su osnovne škole iz Donje Trnave, Žagubice, Trstenika, Kuršumlije, zatim specijalne osnovne škole iz Kraljeva i Kikinde, kao i tri škole sa Kosova i Metohije: osnovna i srednja škola iz Gornjeg Kusca i osnovna škola iz Šilova.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA