Premijera opere “Andre Šenije” održana u MTS Dvorani

Ponedeljak, 02. oktobar 2023. 20:30
Autor: OS
Izvor: ProPr

Muzičko-scenski operski spektakl, opera Umberta Đordana "Andre Šenije", održana je 1.oktobra 2023. godine u MTS Dvorani. To je prva opera koja je izvedena u kompletnoj produkciji na sceni ove poznate beogradske dvorane.


Fotografije: Marija Erdelji

Brojna publika uživala je u izuzetnoj muzici ove strastvene opere koja govori o borbi za ljubav i ideale. Ulogu pesnika Šenije izveo je poznati meksički tenor Hektor Lopez, u ulozi Žerarda bio je italijanski bariton Alberto Mastromarino koji je nastupao u brojnim velikim operskim kućama širom sveta; u ulozi Madalene je srpski sopran Marija Jelić, mlada operska zvezda koja već ima značajne nastupe u zemlji i inostranstvu; u ulozi Bersi bila je poznati italijanski mecosopran Irene Molinari. Nastupili su hor i orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, uz dirigentsko vođstvo italijanskog maestra,


Fotografije: Marija Erdelji

Marčela Motadelija. Ovaj operski spektakl režirao je Dejan Prošev iz Skoplja. Raskošni kostimi i bogata scenografija upotpunili su doživljaj ovog velikog operskog dela.

Uz izuzetnu muziku i izvođenje, publika je imala priliku da doživi ovo grandiozno opersko delo u punom sjaju, na velikoj sceni


Fotografije: Marija Erdelji

Opera "Andre Šenije" izvedena je u organizaciji Internacionalne operske fondacije, u saradnji sa MTS Dvoranom, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA