Artget / Koncerti u Galeriji

Petak, 30. oktobar 2020. 12:27
Autor: OS
Izvor: OS, KCB

Koncerte u Galeriji Artget u novembru počinjemo koncertnom promocijom.


Neda Hofman, foto: KCB

Pijanistkinja Neda Hofman Sretenović je snimila disk pod nazivom Aritmija – savremena srpska muzika za klavir solo, koji će predstaviti publici u ponedelјak, 2. novembra. Na promociji će učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brklјačić. Neda Hofman Sretenović će ovom prilikom premijerno izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i Ivana Brklјačića.


Bojana Dimković, foto: KCB

U saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije organizujemo dva koncerta. Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa, u nedelјu, 8. novembra. Obe umetnice su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, i završile su doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. 

U ponedelјak, 23. novembra sledi koncert violinistkinje Katarine Tešenji Kovačevski, zamenice koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS, i pijanistkinje Dragane Raić, klavirske saradnice na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nјih dve će izvesti dela domaćih autora, Ivana Jevtića i Dejana Despića, a na repertoaru se nalazi i, publici omilјena Sonata za violinu i klavir kompozitora Sezara Franka. 


Jovana Nikolić, foto: KCB

Mesec završavamo koncertom za lјubitelјe klavirske muzike. U ponedelјak, 30. novembra pijanistkinja Jovana Nikolić izvešće dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina. Jovana Nikolić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila je redovne i master studije na Visokoj školi za muzikuz u Karlsrueu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA