Balet „ROMEO I JULIJA“ otvara sezonu Boljšoja na bis

Petak, 06. novembar 2020. 23:46
Autor: OS
Izvor: OS, Sinepleks

Snimak Šekspirovog klasika u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu 8. novembra Ove jeseni, ljubitelji baleta će imati priliku da pogledaju snimke nekih od najboljih baleta iz Boljšoj teatra.

Sezona kreće u nedelju, 8. novembra i u okviru Boljšoja na bis će biti prikazana tri izvođenja iz poznatog teatra. 

Ovogodišnji Boljšoj na bis će otovriti balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – „Romeo i Julija“. 

Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj u nedelju, 8. novembra od 16 časova.

Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetski najpopularnijih baleta. 

Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu.

Kada Kapuleti organizuju maskembal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito zbog mržnje koja kida ove dve kuće.

Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama. 

Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek-delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom. Karte su u prodaji, a za više informacija posetite www.cineplexx.rs.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA