Koncert holandskog ansambla „Holland Baroque” sa ansamblom “Beogradski barok” premijerno na društvenim mrežama

Petak, 09. april 2021. 13:24
Autor: OS, ProPr
Izvor: ProPr

Online premijera zajedničkog koncerta uglednog svetskog ansambla Holland Baroque i ansambla Beogradski barok, pod nazivom “Mundus inversus”, održaće se u subotu 10. aprila 2021. u 20 časova na YouTube kanalu CEBEF-a i Facebook stranici Bemus Cebef.


Foto Irina Duplevskaja

Koncert je snimljen u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, bez publike, zbog aktuelnih epidemioloških mera.

U organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF, “Holandski barok” prvi put je nastupio u Beogradu zajedno sa ansamblom “Beogradski barok”.

Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata “Evropa u gostima 2021” na inicijativu Katarine Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.


Foto Irina Duplevskaja

“Mundus inversus” koncert donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od “končerta grosa”, preko “virtuoznog koncerta” do „rokoko“ stila.

Na programu će biti dela baroknih kompozitora, među kojima su: Corelli, Vivaldi, Durante i Dall'Abaco. Ansambl “Holland Baroque” predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink. Ovaj muzički sastav uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA