Mladi umetnici i klavirska muzika na programu "Koncerata u Galeriji"

Subota, 05. decembar 2020. 12:21
Autor: OS
Izvor: OS, DOB

Koncerte u Galeriji u decembru počinjemo u ponedeljak, 7. decembra u 16 časova, u Galeriji Artget, nastupom pijanistkinje Jovane Nikolić koja je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsruheu.

Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

 Nakon toga nastavljamo sa repertoarom posvećenim ljubiteljima klavirske muzike. U ponedeljak, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković.

Na koncertu će se predstaviti i gošća iz Banjaluke, pijanistkinja Jasna Đurović.


Borko Milojković, foto Promo

Borko Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta su dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.

Kraj godine posvetićemo mladoj umetnici. Novogodišnji koncert izvešće violinistkinja Jovana Udović zajedno sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom.

Jovana Udović pohađa Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Na programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona.

Koncert će biti emitovan onlajn na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 28. decembra u 12.00 časova.


Jovana Nikolić, foto Promo
 
Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20.

Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058.

Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.


Jovana Udović, foto Promo

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA