Magnifico predstavlja novu himnu slobodi / nova pesma i spot (VIDEO)

Ponedeljak, 16. novembar 2020. 21:21
Autor: OS
Izvor: OS

Robert Pešut – Magnifico, autor takozvane „najskuplje“ pesme u kafani, Pukni zoro, kreator muzike za filmove Montevideo i Senke nad Balkanom, planetarnoj publici predstavlja novu pesmu. Singl Say No When You Gotta Say Yes je muzički komentar umetnika na sadašnjost, na trenutak u kojem svako od nas može postati okidač promena.


Foto Magnifico_final-1-2_foto_Marko_Delbello_Ocepek
 
“Neka nas vode drskost, humor, razigranost i vlastito razlišljanje na putu do slobodnoh duha” - poručuje Magnifico.
 
Video za novi single snimljen je u jednostavnoj formi, uz pomoć iPad-a i sa efektima koji su dostupni u svakodnevnom životu kroz društvene mreže. Za režiju je bio odgovoran Mark Pirc
(Studio 7), koji je sa Magnificom uradio i njegovu pesmu Pegica.

 
Single Say No When You Gotta Say Yes izlazi 16. novembra i kao limited edition 7’’ vinyl. Na coveru Magnifico u rukama drži igle za pletenje i pletiva. Slika predstavlja jedno od mogućih tehnika koje pokazuju kako ostati slobodnog duha u ekstremnim uslovima. 
 
Šarlatan, kauboj i prvak žanra Balkan-disco-schlager je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri uspeo u tome da njegove pesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su Hir Aj Kam Hir Aj Go i Give Mi Mani, sa izdavačkom kućom Sony obišli ceo svet. Njegove pesme su bile sastavni deo ne samo serija na Balkanu, već i popularne američke serije CSI Miami, kao i prošlogodišnje HBO španske serije Foodie Love.
U oktobru ove godine dodeljena mu je peta Zlatna Antena u karijeri, ovog puta za najbolju muziku u TV seriji Senke nad Balkanom 2.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA