Kako izabrati i naneti hajlajter - ovo su pravi saveti (VIDEO)

Nedelja, 22. novembar 2020. 17:28
Autor: OS
Izvor: savetiobjasnjenja.blogspot.com

Želite blistavi popularni sjaj na jagodicama? Hajlajter je šminka koja zaista pravi razliku! Probajte, ako već niste!


Foto Piksabej

Važno je da je hajlajter pažljivo odabran,da ima finu ravnomernu teksturu i naravno, da ste odabrali odgovarajuću nijansu.

Nanet na strateška mesta u adekvatnoj količini, uz malo veštine, hajlajter pruža svež, čio, vedar, zdrav, odmorniji pa i mladji izgled.


Kako izabrati hajlajter

MASNA KOŽA  - Za vas su hajlajteri u prahu – lakše se nanose i duže traju na licu. Masnu kožu obično prate proširene pore, pa i tu treba biti oprezan: hajlajter nanosite na jagodice, a izbegavajte čelo, bradu i predeo oko nosa gde su pore najizraženije. Birajte slabije pigmentovane hajlajtere sa malo diskretnog odsjaja.

SUVA KOŽA Više će vam pristajati kremasti i tečni hajlajteri, mada ako je koža dobro pripremljena i nije dehidrirana, ni oni u prahu nisu loš izbor.Za dame sa svetlijim tenom i hladnijim podtonom, najbolji su hajlajteri nežnih rozikastih odsjaja i bisernih nijansi. One sa tamnijim tenom,, bolje će izgledati ako koriste hajlajter zlatnih, bronzanih i bež tonova.

Kako naneti hajlajter

Hajlajter u prahu: Za nanošenje hajlajtera u prahu koristite rastresitu četku za blendanje srednje veličine za one mekše i svilenkastije hajlajtere koji su više pigmentovani. Za one tvrđe, treba vam gušća četka sa čvršćim dlakama.

Kremasti hajlajter: Za kremastu teksturu odličan je Beauty Blender, naročito ako ne želite jak intenzivan efekat na licu, već malo blaži. Kremati hajlajter je odličan za početnike – sa njim je teže napraviti grešku. Fino mogu da posluže i neke od četki kojima se nanosi tečni puder ili korektor.

Hajlajter se nanosi na mesta koja hoćete da istaknete i  to su uglavnomjagodice, deo iznad gornje usnesredina čela, srednja linija nosa i sredina brade.

Hajlajter ispod donje linije obrva takođe je odličan potez!

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA