Kako do lepe i zdrave kose

Nedelja, 24. maj 2020. 15:17
Autor: OS
Izvor: OS, Foto: Piksabej

Oštećena i suva kosa nikome nije privlacna ni lepa a narocito ako je duga. Rastresita i sjajna kosa, pokazuje da kosu negujete i da je zdrava.Ne preterujte sa brojnim i cestim feniranjem

Teme

Osnovna nega kose pocinje od zdravog temena. Zato je vazno pranje temena kvalitetnim proizvodima, i ne suvise cesto. Izbegavajte da regenerator koji na kosu stavljate posle pranja utrljavate u koren. To moze zapusiti vlasiste i uyrokovati mascenje kose, pa i njeno proredjivanje.

Frizer i makaze

Redovno šišanje krajeva ključ je dobrog izgleda. Kosa posle sisanja odmah izgleda življe. Mehanicki skrab ili šampon sa piling efektom je najbolji izbor za dubinsko kompletno odstranjivanje viška sa temena. S vremenom kosa redovnim ciscenjem folikula može postati gušća, jer će nove vlasi početi da rastu kada se folikule oslobode.Ipak, ne preterujte sa dubinskim pranjem.


Nekada je dobro prepustiti se rukama profesionalaca

Sjaj i hidriranost

Da biste podstakli sjaj kose morate obezbediti hidrataciju pre stilizovanja, ali i zadržati je posle stilizovanja, odnosno pravljenja frizure. Primena hranljivih maski čini kosu dosta lakšom za oblikovanje i pospešuje prirodan sjaj vlasi.

Koristite maske sa negujućim uljima kao sto su arganovo i bademovo, kao i one sa keratinom. Ipak, mnogo je teže sačuvati hidrataciju posle stilizovanja. Da biste to postigli, posle svakog pranja koristite lagane regeneratore u spreju i proizvode za termalnu zaštitu pre svakog korišćenja toplote.

Za oporavak kose, preporuka je da neko vreme zaboravite na peglanje kose i da frizuru stilizujte uz pomoć fena i četke, ili i bez njih.

Na kraju, kada kosu sredite u frizuru, nanesite par kapi seruma na bazi silikona i stavite ga isključivo na krajeve, kako ne biste zamastili vlasište.Ponekada izbegnite agresivno feniranje i peglanje kose

U slucaju da imate problem sa tankom kosom ili gubitkom kose, imate višak peruti, slabu i tanku vlas, kosu koju ne možete da ukrotite - postoji rešenje - nega ili makaze.

Ukoliko problemi sa kosom nisu zdravstvene prirode, nije tesko resiti ih. Za veće potrebe, ipak je poželjno zakazati termin u salonu ili se obratiti lekaru koji ce odrediti tretman, terapiju pa i suplemente koji će unutar organizma pospešiti jačinu i kvalitet dlake.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA