Zašto je dobro koristiti micelarnu vodu (VIDEO)

Subota, 15. februar 2020. 20:30
Autor: OS
Izvor: OS, Piksabej, Garnijer

Micelarna voda se na tržištu pojavila pre 5,6 godina i odmah postala popularan i prodavan proizvod. Brendovi kao što su L´oreal, Yves Rocher, La Roche-Posay, Bourjois, Garnier, YSL, Lancome, BioDerma, Ziaja, Mixa nude nam svoje verzije micelarne vode za skidanje šminke.Posebno su delotvorne dvofazne micelarne vode koje su namenje skidanju jake šminke.


Micelarna voda je najnoviji kozmetički proizvodza skidanje šminke a u stvari to je vodeni rastvor koji sadrži takozvane micele.

Micelarna voda svu svoju delotvornost duguje surfektantima koji se udružuju u micele i tako postaju blaži. Pri povećanoj koncentraciji surfaktanta dešava se nastanak čestica micela u unutrašnjosti rastvora.

Micela je naziv za vrstu tečnih kristala sfernog oblika. Kada se molekuli tih surfektanata pojave u vodi u tačno određenoj koncentraciji, formiraju micelu – koja je građena od nekoliko stotina molekula.

Micele mogu zarobiti i neke druge molekule, pa se time često smanjuje toksičnost i agresivnost preparata.

Micele su posebno dobre u zarobljavanju manjih količina masnoće u svom središtu, pa su se zato naročito dobro pokazale u blagom čišćenju kože od viška sebuma.

U sastav micelarnih vodica koje se prodaju kao sredstva za čišćenje, koriste se uglavnom nejonizovani surfektanti koji ne penušaju i često su blaži od jonizovanih, pa ne uzrokuju iritacije i isušivanja kože.

Ako želite baš blago sredstvo za čišćenje lica, micelarne vode će vam verovatno odgovarati. Mnogo manji procenat ljudi zapravo ima veoma osetljivu kožu i samim tim mora da traga za blagim proizvodima za čišćenje.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA