Ledeno krstarenje za 10. 000 dolara

Petak, 31. januar 2020. 12:53
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: Bloomberg

Ono što je pravi hit u svetu nisu Mediteran i Barselona, Sicilija, Korzika, Kuba, Bahami i Karbi, jer ono što je pravi hit u svetu su ledena krstarenja.
Kako navodi časopis “Bloomberg“ u modi su takozvana „ledena krstarenja“, krstarenja prema Skandinaviji, Grenlandu, pa čak i Antarktiku.

Pošto turisti traže unikatna iskustva, ova odredišta došla su na „dobar glas“, pre svega zbog svoje udaljenosti, ekskluzivnosti i potencijalne avanture koju pružaju.

Kako bi udovoljili zahtevima, brodarske kompanije, počele su da naručuju brodove koji mogu da se kreću i zaleđenim vodama.

Tom Markant, osnivač i suvlasnik luksuzne putničke kompanije “Black Tomato“, smatra kako putovanje do Antarktika uz sav napredak i razvoj turističke delatnosti, nikad neće biti toliko učestalo da postane dostupno i „običnim“ ljudima.

„Radi se o prilično udaljenom, nepristupačnom, divljem okruženju“, rekao je Markant.

Novi brodovi koji se grade za putovanja u ledene krajeve, manji su, okretniji i udobniji. Takve brodove izrađuje firma “Lindblad Expeditions“, čiji brodovi primaju do 45 putnika, a često ih unajmljuju jedna ili dve porodice.

Na tržištu je u ponudi oko 25 različitih tura Arktikom

Najbolji je brod “Magellan Explorer“, koji ima 35 kabina opremljenih bračnim krevetima i privatnim balkonima, a tu su i bar, teretana, čak i sauna. Dok putujete na minus 20 stepeni Celzijusa, u sauni se grejete na plus 90. Deluje primamljivo.

Krstarenja udaljenim hladnim delovima zemlje, do sad su obično trajala dve ili više nedelja, ali s obzirom na tempo života i poslovne obaveze, sve više su počele da se nude ture koje ne traju duže od nedelju dana.

Ovu vrstu putovanja ne može svako sebi da priušti, jer je cena jedne karte oko 10. 000 dolara.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA