Kako urediti mali stan - saveti i ideje

Nedelja, 12. januar 2020. 15:21
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: Ogledalo Srbije, foto: Piksabej

Ako posedujete ili ste nedavno kupili mali stan, dajemo Vam neka rešenja I idejeo tome kako da ga što funkcionalnije uredite.

Znajte da je, uz malo mašte i volje, moguće napraviti topli i udoban dom i u stanu od recimo svega 40 kvadrata.Mala dnevna soba ne mora biti problem

Ukoli je vaša dnevna soba mala a dodatno tesna i sa naglašenom dužinom, probajte da taj prostor podelite u na primer tri zasebne celine za sedenje koristeći manje komade nameštaj.

Ogledala i slike su dobar trik

Koristite ogledala kao dekorativni element u svakojprostoriji, jer ćete tako osvetliti čitavu prostoriju dnevnim, ali i veštačkim svetlom.Prostrane slike veselih svetlih boja takodje mogu “produbiti I povećati prostor”.

Funkcionalni nameštaj

Za male stanove, kao stvoren je stvoren nameštaj sa višestrukom namenom. Ako ste u mogućnosti da sebi priuštite kvalitetne komade nameštaja koji se mogu sklapati i biti danju sto, a noću na primer krevetac, ili orman… to je idealno rešenje jer čete učiniti prostor funkcionalnijim.

Jednostavnost je prostranost

Mali stan će izgledati veći ako ga ne pretrpate nameštajem, brojnim detaljima i raznim sitnicama.

Izbegavajte podne prostirke, miljee, ukrasne figure, mnoštvo saksija…

Središnjii deo sobe treba ostaviti slobodnim, jer će stvoriti iluziju širine prostora.Boje su više nego važan faktor!

Savet bez koga se ne može - Okrečite zidove stana u jednu boju ili iskoristite jednobojne tapete svetlijih blagih boja. Bela boja je najpreporučljivija.

Ujednačen ton kroz ceo stan će doprineti da on bar vizuelno izgleda veće.

Ako baš volite da šarate po zidovima, vodoravne svetle, diskretne pruge (nikako vertikalne!) mogu optičkom varkom učiniti stan malo širim.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA