Kako su se prinčevi Hari i Vilijam poneli na sahrani princa Filipa

Subota, 17. april 2021. 20:50
Autor: OS
Izvor: OS

Sahranjen je princ Filip. Na skromnoj ceremoniji, po želji samog Filipa, suprug Kraljice Elizabete sahranjen je u kraljevskoj kripti zamka Vindzor.


Iz zvuke truba, ispraćen je u kapeli svetog Đorđa, uz prisustvo minimalnog broja zvanica.
Ukupno je bilo 30 ljudi na ceremoniji, prvenstveno zbog mera zaštite usled pandemije koronavirusa.

Usled nedavnog Megzita, odnosno odstupanja princa Harija i njegove supruge Megan Markl od kraljevskih dužnosti, posmatračima ceremonije oproštaja od princa Filipa, bilo je važno kako će se Hari odnositi prema Vilijamu nakon što neko vreme nisu bili u kontaktu.


Primećeno je da su tokom sahrane hodali odvojeno, i da je između njih bio princ Endrju.

Pogrebnu kolonu predvodio je Filipov sin princ Čarls.

Mediji u Britaniji pišu da je ovakav raspored kretanja napravljen prema želji kraljice, koja je supruga ispratila dostojanstveno a li sa suzama u očima.


Ipak, posle ceremonije, primećeno je da su u istom pravcu, zajedno razgovarajući, mesto sahrane napustili Hari, Vilijam i Kejt.

Ovakav razvoj događaja sugeriše da je kompletno pomirenje prinčeva na pomolu, ali i donosi nam vojvotkinju Kejt Midlton u ulozi miritelja.

Princ Filip preminuo je prošle nedelje u 100. godini. Kovčeg u kome je sahranjen, obmotan je prinčevom ličnom zastavom, koja na sebi ima simbole njegovog nasleđa, računajući grčko poreklo i britanske titule.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA