Ambasador Fabrici sa predsednikom Vučićem o infrastrukturnim projektima

Petak, 26. mart 2021. 00:08
Autor: OS
Izvor: OS, europa.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, u pratnji šefa predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Alesandra Bragoncija, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima u Srbiji.


Foto: europa.rs

Tokom susreta, predsednik Vučić i ambasador Fabrici razgovarali su o projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija uz podršku Evropske investicione banke.

Dva sagovornika su pozitivno ocenila dosadašnje rezultate u oblasti transportne i gasne infrastrukture. Posebno su razmatrali raspisivanje tendera za izvođenje radova na prvoj deonici Auto-puta mira (Niš-Pločnik), čija izgradnja se očekuje početkom leta, kao i izbor izvođača radova za gasni interkonektor Srbija – Bugarska do septembra.
Dvojica sagovornika posebno su istakli značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd – Niš – Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T).

Ambasador Fabrici je podsetio da je Ekonomsko-investicionim planom za Zapadni Balkan Evropska unija obezbedila 9 milijardi evra bespovratnih sredstava za region Zapadnog Balkana za prioritetne investicione projekte u ključnim oblastima transporta, energetike i zelene i digitalne tranzicije, kojima će se stvoriti održiv rast i nova radna mesta.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA