Evo najbogatijeg čoveka na planeti, Bezos sišao sa trona

Nedelja, 01. avgust 2021. 16:22
Autor: OS
Izvor: Forbes

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na planeti. Posle prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu ove godine, akcije kompanije „Amazon“ pale su za 7,6 odsto. Tako je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara.


Sada je na tronu najbogatijih - opet francuski tajkun Bernar Arno.

Iako su akcije Arnoovog konglomerata LVMH opale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin sada je siromašniji je za tek 2,9 milijardi dolara, Ipak je tekuću nedelju zatvorio sa procenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva.

Arno i Bezos su tokom maja i juna naizmenično bili na prvom mestu, ali je osnivač „Amazona“ poslednjih 50 dana bio prvi po bogatstvu.


Najbogatiji Francuz je tokom prošle godine , uprkos pandemiji, svoje bogatstvo povećao za čak više od 100 milijardi dolara.

Arno poseduje 47 odsto akcija kompanije koja okuplja brendove kao što su „Luj Viton“, "Moët & Chandon", „Kristijan Dior“, "Tiffany & Co".

S druge strane Američki bogataš Bezos, prijavio je 113 milijardi prihoda, što je povećanje od 27 odsto u odnosu na isti period lane.

Ipak u „Amazonu“ predviđaju da će prihodi u trećem kvartalu biti između 106 i 112 milijardi, što je ispod ranijih očekivanja od 119 milijardi dolara.

Pad „Amazonovih“ akcija uticao je i na bogastvo Bezosove bivše supruge Mekenzi Skot, koja je posle razvoda dobila udeo u kompaniji.
Ona je Izgubila 4,6 milijardi, pa se sada njeno lično bogatstvo procenjuje na 56 milijardi dolara.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA