Kim Kardašijan kupila privezak princeze Dajane

Ponedeljak, 23. januar 2023. 17:14
Autor: OS
Izvor: cnn

Kim Kardašijan je kupila dijamantima ukrašen privezak Attallah Cross, koji je u nekoliko navrata nosila Dajana, princeza od Velsa - za 163.800 funti.


Foto: Sotbi
U poslednjih pet minuta rasprodaje kolekcije Royal and Noble u aukcijskoj kući Sotbi u Londonu, predstavnik Kardašijanove uspešno je nadmašio druge koji su se boril za krst od ametista.

Predmet je prodat za više nego dvosruko od procene pre aukcije, saopštili su iz Sotbija.


Nova vlasnica kraljevskog nakita - Kim Kardašijan

„Ovo je smeo komad nakita po svojoj veličini, boji i stilu, koji ne može da ne odaje ogroman utisak, bilo da se radi o veri ili modi – ili o oboje“, rekao je Kristijan Spofort, šef odeljenja nakita u Sotbi u Londonu.

„Oduševljeni smo što je ovaj komad pronašao novi život u rukama još jednog globalno poznatog imena“, dodao je Spofort.
Privezak su napravili dvorski draguljari 1920. godine, i sadrži kvadratno rezano kamenje ametista u obliku krsta, ukrašen je dijamantima od 5,25 karata, kružno sečenih u izrazitom cvetnom dizajnu.


Dajana je jedina nosila privezak od članova kraljevske porodice

Princeza Dajana posebno je volela ovaj vredni privezak, saopštili su iz aukcijske kuće, i ponosno ga je pokazivala dok je 1987. nosila crno-ljubičastu haljinu Ketrin Voker na dobrotvornoj gala večeri u znak podrške Birtrajtu - dobrotvornoj organizaciji koja se bavi zaštitom ljudskih prava tokom trudnoće i porođaja.

Princeza je bila poznata po tome što je kao javna ličnost, svoj položaj koristila da među ljudima podigne svest o brojnim uzrocima bolesti, uključujući lepru i sidu, ali i o nasilju u porodici i mentalnom zdravlju.

Iz aukcijske kuće su dodali da je među članovima kraljevske porodice, Dajana jedina koja je nosila krst, a ovo je prvi put da je bio izložen u javnosti od njene smrti Iako je komad nakita svojevrsni deo britanske kraljevske istorije, sada pripada Kim Kardašijan, koja je nedavno na sebi nosila i deo holivudske istorije – slavnu, blistavu, tesnu haljinu Merilin Monro, koju je glumica nosila kada je 1962. godine pevala Srećan rođendan predsedniku Džonu F. Kenediju.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA