Kraljevski porodični sastanak o Megan i Hariju

Nedelja, 12. januar 2020. 19:28
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: Ogledalo Srbije, foto: Instagram

Britanska kraljica Elizabeta zakazala je sastanak porodice na kojem će se razgovarati o odluci princa Harija i njegove supruge da odstupe sa kraljevskih dužnosti.

Megan Markl i princ Hari rešili su da odstupe od visokih kraljevskih dužnosti, i krenu da se samostalno finansiraju i žive na relaciji Kanada - Velika Britanija.Kako prenosi AP, zvaničnici iz kraljevske porodice su najavili da su na sastanak u letnjikovac Sandringem pozvani princ Hari, njegov stariji brati princ Vilijam i njihov otac princ Čarls.

Princ Vilijam će na sastanak verovatno stići iz Londona, princ Hari iz svog doma u Vindzoru, a Čarls iz Omana gde je otputovao kako bi izjavio saučešće povodom smrti sultana Kabusa bin Saida.

Megan se nalazi u Kanadi sa sinom Arčijem, i sastanku će se najverovatnije pridružiti telefonskim putem.

Iz Bakingemske palate je saopšteno da će se razmatrati "mnoge mogućnosti" i da je kraljica odlučna da situaciju reši u roku od nekoliko dana, a ne sedmica.

Navedeno je i da je cilj da se tokom okupljanja dogovore naredni koraci kraljevskih vlasti i zvaničnika iz Velike Britanije i Kanade, ali i da će za
primenu bilo kakve odluke biti neophodno vreme.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA