Megzit još bez zvaničnog epiloga

Četvrtak, 16. januar 2020. 13:58
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: OS, PIksabej, Instagram

Posle sastanka u Norfolku, kraljica Elizabeta Druga rekla je da je "pitanje budućih dužnosti princa Harija i njegove supruge složeno i da za rešavanje mora još da se radi".Kraljica je zatražila da finalna odluka bude doneta narednih dana, i dopustila je vojvodi i vojvotkinji od Saseksa viši stepen nezavisnosti od kraljevske porodice.

Od početka fenomena poznatog kao „Megzit“ javnost nestrpljivo očekuje rešenje situacije, odnosno jasniju sliku o daljim kraljevskim obavezama i dužnostima princa Harija i njegove supruge Megan.

Sastanak u Norfolku nije doneo konačno rešenje složene situacije u kojoj se našla kraljevska porodica pošto su princ Hari i Megan Markl najavili odstupanje sa svih kraljevskih dužnosti, preneo je "Rojters".

„Moja porodica i ja potpuno podržavamo želju koju Hari i Megan imaju da kao mlada porodica urede život na drugačiji nain“, stoji se u saopštenju 93-godišnje kraljice.

Elizabeta Druga ističe da iako bi porodica želela da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostanu u punom obimu angažovani na kraljevskim dužnostima, poštuje i razume njihovu želju da vode nezavisniji život.

U međuvremenu, par će provoditi vreme i u Velikoj Britaniji i Kanadi, a posebnim dogovorima biće jasnije definisano učešće u kraljevskim dužnostima i princa Harija i njegove supruge ubuduće.

Sastanku su prisustvovali i kraljičin sin princ Čarls i prinčevi Vilijam i Hari.  

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA