Megan i Hari od proleća bez titula i para

Nedelja, 19. januar 2020. 08:02
Autor: OS
Izvor: OS, Instagram

Megan Markl i princ Hari ostaju bez titule "njihovo visočanstvo" i bez finansija iz javnih fondova za svoje dužnosti, saopšteno je iz Bakingemske palate. Poznati par, koji je izrazio želju da javno istupi s kraljevskih dužnosti, neće ubuduće formalno da predstavlja Kraljicu. Ona ipak poručuje da "podržava njihovu želju za samostalnim životom".

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


Prema novoj objavi Megan i Hari će nastaviti da poseduju titulu "Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa", a Hariju i dalje ostaje titula "princa".

Kuća u Berkširu, takođe ostaje njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu, a oni će, prema ranijim najavama, živeti na relaciji Evropa - Severna Amerika.Bakingemska palata objavila je da će primena ovih pravila početi od proleća.

Kraljica puna razumevanja i podrške za Harija i Megan 

U saopštenju iz Bakingemske palate navodi se da će "Arči, Hari i Megan uvek biti voljeni članovi porodice".

"Jasni su mi izazovi krot koje su prošli kao rezultat jakog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, Komonveltu i šire, a naročito sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice", navodi se u saopštenju.Kraljica poručuje da se cela porodica nada da će današlji dogovor omogućiti mladom paru da počnu da grade "srećan i miran novi život".

Njihovo drugo, novo prebivalište biće, kako je najavljeno, u Severnoj Americi. 

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA