Da li si za „Mojih 5 minuta“ i novi pogled u budućnost

Utorak, 30. mart 2021. 16:17
Autor: Aleksandra
Izvor: OS

 
Mladi ljudi iz celog sveta koji imaju od 13 do 18 godina,koji žele da predstave svoje veštine, znanja i sposobnosti, moći će da snime video sadržaj u trajanju do 5 minuta, u kome se izražavaju u video formatu, pokazujući svoje najbolje kvalitete na jedinstvenoj platformi "Mojih 5 minuta", koja će im omogućiti da se predstave međunarodnoj javnosti

Ideja je potekla iz Srbije, inicijativom učenika srednje škole "Arhimed", https://www.arhimed.edu.rs/, koji su tražili i dobili podršku profesora i pedagoga škole, domaće i međunarodne javnosti.
 
Koncept i misija projekta
 
"Mojih 5 minuta" je digitalna platforma, na kojoj mladi predstavljaju svoje talente, veštine i znanja.Potrebno je da snime 5 minuta videa u kome se izražavaju na način koji ih najbolje predstavlja u diciplinama u kojima oni smatraju da su najbolji. Zatim svoj video u trajanju do 5 minuta, zajedno sa informacijama o sebi predstave na platformi https://mojih5minuta.com/

View this post on Instagram

A post shared by Mojih 5 minuta (@konkurs.mojih5minuta)

 
Uz podršku naših profesora i Srednje skole „Arhimed“ iz Beograda, pokrećemo kampanju „Mojih 5 minuta“. Koristimo priliku da pozovemo mlade ljude uzrasta od 13 do 18 godina, a naš cilj je da promovišemo znanja i veštine mladih, da probudimo ono najbolje u njima, da ih pokažemo javnosti i dalje usmeravamo.

Projekat su podržale sledeće javne licnosti:


Producenti, muzički i plesni umetnici:

Bajaga i instruktori Bajaga - Mojih 5 minuta , Gane Pecikoza, Ana Stanić,

Lena Kovačević, Sashka Janx Sashka Janx, Maks Kočetov, Dance factory, Dušan Svilar.


 Pozorišni i filmski umetnici: Glumci serije Državni posao: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, Iva Štrljić , Anđelka Prpić, Dragan Vujić – Vujke.

 Sportisti: Nataša Kovačević, Boško Janković Projekat su podržale i međunarodne institucije kao sto su Frankfurt Style awards, https://frankfurtstyleaward.com/en/news/, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/.

 Projekat je podržala i TV Prva https://www.prva.rs/.

Discipline u kojima se tinejdžeri mogu predstaviti kroz video-format u trajanju od 5 minuta su

Umetnost reči (pisanje, recitovanje, gluma), .Strani jezici Sport, Crtanje/dizajn, Balet i ples, Muzika, Ekologija, Film i fotografija,. I. T. Slobodna tema – freestyle 

Ono što MOJIH 5 MINUTA čini posebnim projektom jesu mladi koji su ga osmislili, vode kampanju i učestvuju u svakom koraku ovog sjajnog i jedinstvenog poduhvata.


 Naš tim čine:Iva Pajević, 16 godina, PR projektaArijana Kovačić, 17 godina, RediteljTeodora Stojić, 16 godina, Digital ChiefMilica Bogdanović, 16 godina, Media i Digital ContentUna Ćurčić, 17 godina, Koordinator za medjunarodnu saradnjuJakov Radivojević, 17 godina, Contact Centar, Stefan Vuković, 17 godina, Creative IlustrationTara Katarina Ćirković, 14 godina, Creative design and fashionNikol Van Dalen, 14 godina, Muzički promoter i prevodilacSofija Arsenijević, 18 godina, Novinar i muzički saradnikVladimir Vulović, 17 godina, OrganizatorMaša Kuzmanović, 16 godina, LiderMiodrag Đurđević, 17 godina, LiderRoditelj predstavnik projekta: Aleksandra Kostadinović, Direktor škole Arhimed: Una Popović.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA