Revolucija u industriji zabave – Iervolino Entertainment se pridružuje Ilonu Masku u svemiru

Petak, 16. april 2021. 18:23
Autor: OS
Izvor: OS, Iervolino Entertainment, Newmediateam

Po uzoru na slične projekte koje su pokrenuli Džef Bezos, Ričard Brenson i Ilon Mask, Andrea Iervolino, direktor i osnivač internacionalne producentske kuće Iervolino Entertainment (IE) i domaćeg Iervolino Studios za produkciju animiranih sadržaja, najavio je otvaranje nove poslovne jedinice Space 11.
Ova revolucionarna kompanija ima za cilj produkciju filmskih, TV i online sadržaja, ali i muzičkih i sportskih događaja, u potpunosti snimljenih u svemiru. Space 11, ćerka firma grupacije IE i prva kompanija posvećena razvoju zabavnih formata i događaja u nultoj gravitaciji, rođena je iz Andreine ideje da zabavu preseli izvan Zemljine atmosfere, slično kompanijama koje dizajniraju smeštajne i rekreativne kapacitete za boravak u svemiru. 

„U ovom trenutku, čak i sama pomisao na projekat ove veličine može delovati previše futuristički i nepraktično, ali tehnološki napredak se odvija takvom brzinom da se veruje da će sve ovo biti moguće ostvariti u relativno kratkom roku. Veliki preduzetnički umovi i umetnici, poput Ilona Maska i Toma Kruza, već neko vreme opipiavaju teren i istražuju moguće alate za komunikaciju u kosmosu. Moje predviđanje je da ćemo do prve polovine 2023. godine već moći da realizujemo prvi događaj uživo, negde u svemiru”, rekao je Andrea Iervolino.


Foto: Newmediateam, Iervolino Entertainment

U cilju ostvarenja ove revolucionarne misije, Iervolino je već započeo angažovanje vrhunskih saradnika, uključujući vodeće inženjere u ovom sektoru, astrofizičare, astronome i tehničare, koji će sistematski proučavati sva sredstva i metode potrebne za stvaranje nečega ovako nezamislivog i jedinstvenog.

Pored toga, Space 11 se udružio sa Space-X programom Ilona Maska i Međunarodnim centrom za astronomske nauke Gall Hassin na Siciliji, čiji će bivši zaposleni biti u Savetodavnom odboru ove kompanije. Prvi projekat verovatno će biti sportski događaj, a pripreme počinju već ovog leta.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA