Stvarno jedinstven kalendar - pogledajte zašto

Subota, 21. novembar 2020. 22:35
Autor: OS
Izvor: OS, Worldwide Roar 2021

Skoro da je postala tradicija da nas pred kraj svake godine prijatno iznenade kalendari sa fotografijama lepih devojaka. Mi sada ipak predstavljamo nešto sasvim drugačije.Grupa sportista fotografisala se i to u vrlo smelom izdanju, za kalendar 2021. koji promoviše „zdraviju muškost“ u sportu.

Sredstva od prodaje kalendara odlaze u dobrotvorne svrhe, u organizaciju Sport Allies, koja podržava različitost LGBT osobe i toleranciju.Pod imenom Worldwide Roar 2021, nože se naći po različitim cenama na portalu Worldwide Roar

Sportisti su pozirali fotografima dok jašu, igraju tenis ili voze bicikl.„Živimo po pravilima muških privilegija. Ako ste rođeni kao belci, muškarci i socijalno privilegovani, još uvek imate veliku prednost u životu u odnosu na druge. Svaku ostalu grupu koja pokuša da dobije svoje ‘parče kolača’ često optužuju da se pogrešno služi politikom identiteta, što nema nikakvog smisla“, izjavio je Engas Malkom, kreativni direktor ovog projekta.

Autor ideje ovakvog kalendara kaže i da „takozvani snažni ljudi i dalje vladaju svetom šireći mizoginiju i homofobiju.

Veslač koji drži svetske rekorde i olimpijac Robi Menson, koji se deklarisao kao homoseksualac, rekao je da novi kalendar treba da posluži kao primer muškarcima.

U timu koji je praio kalendaru su i tri istraživača, među kojima su profesor Brendan Gouf i dr Adam Lav sa Univerziteta „Lids Beket“ i dr Majkl Кeler sa kanadskog univerziteta „Кalgari“.

Cilj im je bio da utvrde kakvu ulogu ovakav kalenda može imati „u promociji zdravijih uzora za muškarce i poboljšanju mentalnog zdravlja“.

„Moramo da odbacimo svoje barijere, da prihvatimo jednakost bez obzira na pol i seksualnu orijentaciju.

Učestvovao sam u snimanjima za kalendar, iako nisam egzibicionista, ali to je ipak za mene bilo jedno važno pozitivno, oslobađajuće iskustvo“, kaže Lukas Etjen, bivši veslač.

Fotografije: Worldwide Roar

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA