Korona stigla u Srbiju

Petak, 06. mart 2020. 17:27
Autor: OS
Izvor: OS, Vlada Srbije

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas da je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji, uz napomenu da se zaraženi 43-godišnji muškarac iz Subotice dobro oseća.Lončar je na vanrednoj konferenciji za novinare objasnio da je zaraženi muškarac u više navrata boravio u Budimpešti, gde mu živi sestra, koja je imala respiratorne tegobe i temperaturu i sve znake koji su slični koronavirusu. Nakon povratka u Srbiju, osetio je tegobe i odmah se samoizolovao tako što je poslao decu na selo, a supruga mu je donosila hranu, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, zaraženi je zatim podvrgnut analizama i pre sat vremena su stigli rezultati testa, na osnovu kojih je smešten u izolaciju u bolnici u Subotici.

Lončar je naglasio da su nadležne službe već uzele nalaze svih osoba koje su sa njim bile u kontaktu i u toku dana se očekuju rezultati tih analiza, ističući da se supruga i deca zaraženog dobro osećaju i niko nema ozbiljnije zdravstvene tegobe. On je podvukao da je maksimalno urađeno sve što je bilo potrebno, i u skladu sa tim iskazao zahvalnost svim službama na dobro obavljenom poslu.

Nadležni, kao što su i obećali, o svemu obaveštavaju javnost i nema nikakvog razloga za paniku, poručio je ministar i dodao da će sve donete mere nastaviti da se sprovode.Ministar je apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mera, a posebno muškarce starije od 75 godina, koji imaju neke hronične tegobe, da manje odlaze u zatvorene prostorije sa više ljudi, u javni prevoz i slično.Srbija je apsolutno spremna, sve što struka nalaže mi ćemo odraditi, ponovio je Lončar i naglasio da će nadležni obezbediti sve što je potrebno za lečenje obolelih.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA