Nega i zdravlje lica u proleće

Petak, 24. april 2020. 20:39
Autor: OS
Izvor: OS

Nakon zimskih meseci, dočekali smo prve zrake sunca, doduše u karantinu ili izolaciji uz ograničeno kretanje. Ipak, proleće i toplije vreme utiču na bolje raspoloženje i elan. A kakva nam je koža?


Sve počinje pilingom (Foto: Piksabej)

Vreme je da se koža lica na adekvatan način pripremi za novo godišnje doba jer je to doba kada je koža najosetljivija.

P i l i n g kože lica

Prvi i osnovni korak u pripremi kože za toplije dane mora biti otklanjanje izumrlih ćelija sa površine, pošto ometaju prirodan metabolizam i lep i negovan izgled. Pošto se obnova kože zimi odvija drugačijim tempom, kao posledica hladnih dana, javlja se gruba i suva koža, bez mekoće, sjaja i elastičnosti.

Pilingom uklanjamo taj sloj kože i tako joj omogućavamo joj da neometano funkcioniše, ali i da preparati za njenu negu lakše prodru u dubinu i tako bolje deluju. Primetićete da već posle prvog tretmana pilingom tekstura kože postaje lepša, a površina glatka i meka.


Redovna nega važnija je od svake šminke (Foto: Piksabej)

Osim kupovnih bočica i tuba sa pilingom, možete upotrebiti i domaći piling kao što su mešavina jogurta i kukuruznog brašna.

H i d r a t a c i j a kože

Tokom zime koža je bila izložena hladnom vazduhu i vetru, a često smo i boravili u zatvorenim prostorijama. Koža je normalno dehidrirana, a neretko se peruta. Treba joj pomoć.

Da bismo joj vratili njenu prirodnu vlažnost, i pružili joj potrebne antioksidanse, možemo primeniti nešto od sledećeg:

Arganovo ulje je preporučljivo za kožu pošto utiče na obnavljanje prirodne vodeno-masne opne na njenoj površini. Čini kožu elastičnom i mekom.


Ulje argana je neprocenjivo u nezi kože (Foto: Piksabej)

Arganovo ulje je poznato po visokom sadržaju vitamina E, koji je jak antioksidans koji štiti od nepovoljnih uticaja i usporava starenje kože.

Redovnom primenom ovog ulja, primetićete da je koža zategnutija, a bore i fine linije bivaju manje izražene. Preporuka je da svako jutro i veče nanesete nekoliko kapi ovog tečnog uljana vlažnu kožu lica.

Z a š t i t a kože o d s u n c a

Prvi zraci sunca u proleće lako mogu da prevare i da se učine bezazlenim. Ipak, UV zračenje na nepripremljenoj a posebno na svetloj koži dovodi do promena i ubrzanog starenja kože. Često izlaganje suncu bez zaštite može biti opasno i po zdravlje, a ne samo po lepotu.

Zato je važno, već sa prvim sunčanim danima, početi sa primenom preparata koji u svom sastavu ima i UV filtere.

Ako želite prirodne preparate, izaberite one koji sadrže ulje šargarepe i ulje semenki maline.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA