Aplikacija za uzbudljivu šetnju Beogradom

Subota, 28. decembar 2019. 14:04
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: Ogledalo Srbije, Foto; Piksabej

„Digitalni Beograd“ kao budućnost je svih građana glavnog grada ali i Srbije, sve je bliži, a naročito uz pomoć projekata među kojima je i besplatna veb aplikacija „Beograd priča“.Uz pomoć te aplikacije, turisti i građani mogu da čuju priče o važnijim lokacijama, objektima i građevinama Beograda.

Osim istorijskih činjenica, aplikacija nudi i zanimljivosti o poznatim obeležjima prestonice Srbije.

Kada korisnik izabere željenu lokaciju, otvora se kratak istorijski prikaz i audio naracija, tako da se turista može usredsrediti na arhitekturu građevina, na detalje, a ne na ekran svog telefona.

Ucrtane su i rute, koje povezuju lokacije kao posebne ambijentalne ili istorijske celine, i koje omogućavaju da se razgledanje ranije isplanira. 

Korisnici aplikacije mogu da saznaju ko je na primer izgradio Beogradsku tvrđavu, šta je nekada bilo na lokaciji gde je postavljen Pobednik, kako je na jednom gradskom trgu obeležena prva konferencija Pokreta nesvrstanih i razne druge zanimljive priče. 

Aplikacija je dostupna je na Google Play Store-u i može biti dvojezična. Redovno se ažurira i dopunjuje. Obogaćena je rutama „Šetnja starim Zemunom“, „Kroz beogradske muzeje“ i „Pogled sa Avale“.

Kategorija „Zanimljivosti“ nudi anegdote i manje poznate činjenice o istorijskim građevinama i ličnostima koje su učestvovale u stvaranju bogate istorije glavnog grada. 

Aplikacija je deo projekta „Grad priča“ kojim kompanija „Telekom Srbija“ nastoji da podstakne uvođenje najsavremenijih komunikacijskih rešenja u turizam.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA