Igra svetlosti na otvorenom u čast praznika Izraela

Petak, 16. april 2021. 18:12
Autor: OS
Izvor: KCB

Povodom obeležavanja 73. Dana nezavisnosti Države Izrael u Beogradu, na poziv Aleksandra Ilića v.d. direktora Kulturnog centra Beograda (KCB), dolazi izraelski koreografski dvojac - Niv Sheinfeld i Oren Laor.Oni će u sredu 21. aprila s početkom u 18.00 časova, na platou ispred KCB-a u prostoru fontane, izvesti plesnu predstavu “Dvosoban stan” (Two Room Apartment).

Nakon plesnog performansa, beogradskoj publici biće predstavljena svetlosna instalacija vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba.

Predstave dvojice koreografa iz Izraela, u kojima su oni i autori i izvođači, nose osobenu estetiku ispunjenu humorom i preispitavnjem svakodnevnih rutina. Njihovi performansi na kraju uključuju i publiku kao izvođača koja tokom predstave preispituje svoje sopstvene živote.

Niv i Oren, po prvi put gostuju u našoj prestonici, a svoje radove izvode širom sveta u parkovima, na trgovima i drugim javnim prostorima koji predstavljaju novu tendenciju izvođenja, sa znatnom višim stepenom interaktivnosti u odnosu na tradicionalnu pozorišnu scenu.“U vreme pandemije kada je veliki broj umetnika i u zemlji i svetu morao da preispita drugačije i nove komunikacije sa publikom, želja mi je bila da uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji publici predstavimo umetnički rad koji komunicira na drugačiji način i sa publikom i prostorom izvođenja ovog umetničkog performansa”, ističe Aleksandar Ilić.

Instalacija Izvanrednog Boba, poznatog srpskog dizajnera svetla i nagrađivanog vizuelnog umetnika, dočaraće svu raznolikost i živost savremene izraelske kulture. Pozivamo vas da prisustvujete kulturnom događaju i da zajednički obeležimo Nacionalni dan Izraela. Ulaz slobodan.

Foto: Gadi Dagon i KCB

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA