Srbija u vrhu FORBSOVE LISTE zemalja koje treba posetiti posle pandemije

Četvrtak, 26. novembar 2020. 15:43
Autor: OS
Izvor: OS, TOS

Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju – piše čuveni magazin Forbs.


Foto Piksabej

„Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor“, piše autor teksta.

Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije.


Foto Piksabej

Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.„Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića“, piše Forbs.Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali vakcina o kojoj se sve više priča podigla je raspoloženje turista širom sveta.

Zato je i magazin „Forbs“ dao preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija.Za turiste koji su već obišli predele zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta.


Foto Piksabej

Sve one obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com. U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA