Počelo prijavljivanje za novčanu pomoć države

Utorak, 27. april 2021. 22:46
Autor: OS
Izvor: OS, Ministarstvo finansija Republike Srbije

Od 28. aprila, počinje prijava punoletnih građana za pomoć od 30+30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja.


Foto Piksabej

„Proces prijave biće organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije. Pozivam građane da i ove godine iskoriste ovu pomoć i prijave se“, rekao je Mali, gostujući na TV Hepi, a prenosi Ministarstvo finansija.

Za ovu vrstu pomoći, kako je rekao, ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici socijalne pomoći, niti lica koja su na izdržavanju zatvorske kazne.

On je objasnio i da uplata pomoći najstarijima kreće odmah nakon prvomajskih praznika.„Dakle, 6. maja isplatićemo sve penzionere u jednom danu. Penzionera ima više od 1,7 miliona i njima će prvo biti uplaćena pomoć.

Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće pomoć 7. maja, a tri dana kasnije, 10. maja biće uplaćeno i drugih 50 odsto minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći“, rekao je on.

On je naglasio da će isplata pomoći za ostale građane početi 12. maja i da očekuje da će taj
proces biti završen u roku od osam dana, do 20. maja. Napomenuo je i da u trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države.

„Pomoć od 100 evra će dobiti građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a 200 evra će biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su“, rekao je on.

Ministar finansija je objasnio da će svi nezaposleni u Srbiji, koji su registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiti pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Podsetio je da je prošle godine prvi paket pomoći organizovan u aprilu, odmah po izbijanju pandemije, kao i u septembru, te da je uz treći paket pomoći, država za pomoć privredi i građanima ukupno izdvojila 8 milijardi evra.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA