Ko je MALČANSKI BERBERIN za kojim traga cela Srbija

Četvrtak, 02. januar 2020. 17:48
Autor: Ogledalo Srbije
Izvor: Foto: Fejsbuk/Ninoslav Jovanović, Pixabej

Sa nestankom devojčice po imenu Monika Karimanović iz Niša, koja je stara 14 godina i koja je, na sreću, nakon 10 dana potrage pronađena živa i zdrava, u vezu je doveden Ninoslav Jovanović (46), iz okoline Niša, u javnosti poznat i kao "Malčanski berberin".Jovanović je pravosudnim organima poznat još od devedesetih godina prošlog veka. Počev od 1996. godine izdržavao je zatvorsku kaznu zbog silovanja. Godine 2005, pošto je odležao 9,5 godina zatvora, pustili su ga na uslovnu slobodu. Ipak, nakon samo dva meseca Ninoslav Jovanović je ponovio zločine zbog kojih je već bio osuđen.

Ninoslav je jula 2005. godine, kći svojih poznanika prevarom odveo u jednu napuštenu kuću i nad njom se iživljavao tokom noći. Najpre je maloletnu N.S. ošišao, a zatim joj naredio da se skine i pretio joj da će joj izbiti oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Zatočenica na jednu noć

Navodno je prisilio na oralni seks uz dodatne pretnje da će dovesti još muškaraca ako ga ne posluša. Pustio je da se vrati kući nakon paklene noći.

Narednu žrtvu je našao u selu Gornja Vrežina. Došao je do kuće devojčice koja je u kući bila sama i rekao joj da odmah pođe sa njim jer su, navodno, njeni roditelji imali nesreću na traktoru. Kada su krenuli, i stigli do jednog vinograda, Ninoslav joj je naredio da skine odeću a li srećom meštani sa okolnih njiva su čuli devojčicin vrisak, pa je Ninoslav pobegao a devojčica spasena.

Za otmičarom je organizovana velika policijska potera i pošto je priveden, veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Veštaci neuropsihijatri upozorili su da postoji velika verovatnoća da će isti zločin ponoviti. Godine 2006. iyre;ena mu je maksimalna kayna od 15. godina zatvora.

Ipak, 12 godina posle, 2018. godine, tri godine pre predviđenog puštanja iz zatvora, Vrhovni Sud Jovanoviću smanjuje kaznu i on je pušten na slobodu. Već u oktobru iste godine, opet se našao pred organima pravde jer je uznemiravao žene na društvenim mrežama. 

Jovanović tvrdio da su mediji krivi za uništenje njegovog života

Od žrtava je preko društvenih mreža zahtevao da mu dostave svoju kosu ili da želi da ih ošiša u zamenu za novac. Na stranicama grupa koje su prikupljale kosu za humanitarne namene ostavljao je komentare kao što su: "Ćao, tako ih sve treba šišati“.


Malčanski berberin je žrtve krio po napuštenim kućama u njegovom rodnom kraju

Viši sud u Beogradu mu je tada odredio 30 dana pritvora a u martu 2019. godine, osuđen na pet meseci zatvora zbog krivičnog dela - polno uznemiravanje. Tada je na sudu rekao da se kaje zbog svega, da nije znao da to što radi jeste krivično delo, da se zaposlio i da su ga svi u selu ponovo prihvatili... Takođe je naveo da smatra da su mu mediji upropastili život.

Jedna rođaka Ninoslava Jovanovića izjavila jetada da je optuženog majka u detinjstvu maltretirala i razlog problema tražilaje u njegovom u nesrećnom detinjstvu. Navela je i da ga je majka "stalno tukla i kažnjavala šišanjem".

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA