Na prelazu Đerdap zaplenjeno približno 15.000 paklica cigareta

Sreda, 08. januar 2020. 13:42
Autor: Ogledalo Srbje
Izvor: https://www.srbija.gov.rs/

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije zaplenili 14.970 paklica cigareta i uhapsili tri osobe osumnjičene da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.Akcija je sprovedena u saradnji sa Upravom granične policije i Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a tom prilikom je zbog pomenutog krivičnog dela podneta krvična prijava u redovnom postupku protiv 32-godišnjeg muškarca.

Policija je uhapsila rumunskog državljanina S. I. L. (1967), kao i D. B. (1963) i V. B. (1966), oboje iz Kladova.Osumnjičeni S. I. L. se tereti za to da je, upravljajući autobusom rumunskih registarskih oznaka, na graničnom prelazu Đerdap kod Kladova, pokušao da prokrijumčari 14.970 paklica cigareta marke „ašima“ bez akciznih markica, spakovane u putne torbe, a koje je, kako se sumnja, prethodno nabavio od D. B. i V. B.

Policija je kod osumnjičenih D. B. i V. B. pronašla 20.880 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje cigareta, dok se 32-godišnji muškarac tereti za pomaganje prilikom utovara i sakrivanja cigareta u autobus.Osumnjičenima S. I. L., D. B. i V. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, objašnjava se u saopštenju.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA