Četiri izložbe u Kulturnom centru Beograda - ulaz slobodan

Utorak, 26. januar 2021. 10:44
Autor: OS
Izvor: OS, KCB

Usled trenutnih epidemioloških okolnosti neće biti priređeno zvanično otvaranje, već će sve četiri izložbe biti otvorene za publiku od četvrtka, 28. januara u 12:00 časovaUlaz je slobodan, a izložbe su otvorene do 4. marta.Specijalizovana fotografska Galerija Artget Kulturnog centra Beograda počinje svoju 20. sezonu. U godini jubileja program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori i direktorke u prethodnoj deceniji Galerije. Prva u ovom nizu je izložba Raw Perspectives koju priređuje sada jedanaestočlani fotografski kolektiv Belgrade Raw, kolektivni umetnički direktor(at) Galerije u 2013. godini. Raw Perspectives ovde nudi poglede troje autora: Jelene Nikolić, Predraga Đulinca i Stefana Jovanovića

Likovnoj galeriji biće postavljena izložba pod nazivom Ulica! Grafiti scena iz blokova, radovi grafiti crtača u prestižnom beogradskom izložbenom prostoru, koji će biti izvedeni u realnom vremenu, kao nepredvidlјivi performans u kome sama akcija predstavlјa poruku.
Zajednički rad pod nazivom Ulica! osmišlјen je kao jam akcija grafiti crtača Hope-a, Cash-a, Junk-a i njihovih gostiju Sub Zero-a i Abs-a koji dolaze iz potkuluturnog milјea novobeogradskih blokova. 

Prvi put projekat Femkanje priređuje izložbu u Beogradu, u Galeriji Podroom, čije izdanje će biti posvećeno temi koju je i Kulturni centar Beograda postavio kao tematski konceptualni okvir za 2021. godinu - Prostori zajedništva. Ovoj temi Femkanje će kao i u prethodnim svojim radovima, pristupiti kroz fokus na zvuk i komunikaciju.  Izložba Femkanje - Prostori zajedništva realizuje se kroz offline postavku, koju čini 18-kanalna zvučna instalacija u prostoru galerije sačinjena od arhivskog materijala i online postavku odnosno bazu podataka zvučnih intervencija savremenih umetnica i umetnika iz Srbije, zemalјa bivše Jugoslavije, Evrope i šire. 

Filmskoj galeriji (foaje DKC-a), biće postavljena izložba kostimografa Ljiljane Petrović, pod nazivom Oko kina – filmski kostim, koja predstavlja jedinstveni omaž rediteljima Goranu Markoviću i Srdanu Goluboviću, a biće otvorena do 28. marta. 

Ova izložba koncipirana je kao skup kostimografskih radova, fragmenata, likovnih skica, fotografija i predstavlјa autentično svedočanstvo i dopunu recepciji filmskog kostima, koji kao dokumentarni narativi pripovedaju o gradaciji stvaralačkog procesa i različitim kostimografskim postupcima, što daju originalnost i konačno oblikovano delo – film. 

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA