Art branč - učestvujte na Instagram profilu KCB-a

Subota, 13. februar 2021. 22:23
Autor: OS
Izvor: OS, KCB

Art branč je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog radnog dana u mesecu, tačno u podne.


Foto KCB

Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika.

Usled tekuće pandemije korona virusa, predavanje možete pratiti u sredu, 17. februara u 12:00 na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda, a kao pripremu za razmišljanje pred februarski Art branč, Aleksandar S. Janković nam najavljuje temu:

„Pre trideset godina započela je decenija koja nas je politički i kulturološki dislocirala od ostatka sveta koji je doživljavao svoj Belle Époque. Paradoksalno, pop kultura nikada nije bila življa, fokusiranija, određenija... Distorzirano favorizovanje osamdesetih u kasnijim godinama upravo proističe iz čemera socijalnog i nacionalnog posrnuća devedesetih, međutim, važno je da se sistematizuje ova decenija zbog veličanstvenih dometa popularne kulture u okviru rok scene, filmova, TV serija, pozorišnih predstava, književnosti, publicistike.

Ovo predavanje-razgovor bi trebalo da objektivizuje i sistematizuje devedesete u popularnoj kulturi, izbegavajući uobičajenu turbo-folk fetišizaciju, već fokusirajući se na prave heroje ovog vremena, vezujući ih u kontekst današnje situacije i prateći šta je proizašlo iz njih.“

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA