Kraj aprila u Kulturnom centru Beograda

Utorak, 27. april 2021. 22:27
Autor: OS
Izvor: OS, KCB

Pored aktuelnih izložbi, na programu u poslednjoj nedelji aprila su koncert u Galeriji, panel diskusija, art branč i performans.


Foto KCB

U ponedeljak 26. aprila u Galeriji Artget, od 20 časova, publika je imala priliku da uživa u poslednjem aprilskom izdanju iz serijala Koncerti u Galeriji.

Tom prilikom proslavlja se jubilej – 20 godina od prvog koncerta pod nazivom Odabrani za odabrane koji je održan 10. februara 2001. u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda i tim povodom će nastupiti odabrani studenti solo-pevanja FMU iz Beograda iz klase red. prof. Anete Ilić.


Foto KCB

U sredu 28. aprila u Galeriji Artget u 18 sati u saradnji sa Platformom za teoriju i praksu društvenih dobara, biće organizovana prezentacija rezultata istraživanja i panel diskusija o nestandardnom radu u Srbiji. Ovim programom počinje saradnja između KCB-a i Platforme za teoriju i praksu društvenih dobara Zajedničko koja će do kraja godine biti realizovana kroz seriju javnih razgovora i radionica. 


Foto KCB

U četvrtak 29. aprila u podne, gost digitalnog izdanja Art branča uživo iz Galerije Artget, biće Vladislav Bajac, koji će govoriti na temu "Kako se dokument snalazi u fikciji, i obrnuto? A pisac?". Svi zainteresovani predavanje će moći da prate na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda.

Istog dana, u četvrtak 29. aprila, sa početkom u 19 časova, na Cvetnom trgu, u kućici Kulturnog centra Beograda, Đurđija Jelenković održaće performans pod nazivom Tkivo tkanja - Tekstura. 

Izložbe u toku:
do 3. juna 2021.
Galerija Artget – JELENA MATIĆ predstavlja PRELAZ/PROLAZ: Sonja Žugić, Luka Klikovac
Galerija Podroom – IGOR GRUBIĆ, TRAGOVI NESTAJANJA
Likovna galerija – BEOGRADSKA ŠKOLA STANOVANJA 1960–1980. KOMPLEKSNOST IDEJA (BINA 2021)

Filmska galerija – TRAGOVI JEDNOG VREMENA – FILMSKI PLAKAT 1945 – 1970
do 15.5.2021.
 

Radno vreme tokom praznika: Galerije i Beogradski izlog neće raditi 30. aprila, 1, 2. i 3. maja. Dvorana kulturnog centra (bioskop) će raditi regularno.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA