Aleksa Bečić - predsednik crnogorskog parlamenta

Četvrtak, 24. septembar 2020. 15:43
Autor: OS
Izvor: OS

Aleksa Bečić, lider koalicije "Mir je naša nacija" i Demokratske Crne Gore, izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore.


Foto: Piksabej

Za je svoj glas dalo 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik. Praznih listića bilo 25.

"Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao", rekao je Bečić posle glasanja.

Izbor Bečića podržali su poslanici tri pobedničke koalicije – "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", Bošnjačka stranka i Albanska lista "Nik Đeljošaj".

Uzdržani su bili poslanici DPS-a, SD-a i SDP-a, a protiv je bila Liberalna partija.

Verifikovanjem poslaničkih mandata osvojenih na parlamentarnim izborima 30. avgusta, konstituisan je novi saziv parlamenta Crne Gore.

Inače, svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su Zdravka Krivokapića za mandatara kada je u pitanju sastav nove vlade.

-Prvi princip delovanja nove vlasti će biti da uredimo državu – nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana, poručio je Krivokapić unovinarima u Skupštini.

Dodao je da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promena vlasti, te da ne želi "da niko bude poražen".

"Nova vlada treba da bude vlada povjerenja i da joj građani vjeruju. Nećemo dijeliti građane ni po naciji, ni po vjeri", takođe je rekao Krivokapić.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA