Srbija će donirati Albaniji dva miliona evra

Ponedeljak, 17. februar 2020. 19:45
Autor: OS
Izvor: OS Vlada Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u Briselu da će Srbija donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa i istakla da je to i poruka za zajedničku budućnost i drugačije odnose.


Ilustracija - Piksabej

Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija "Zajedno za Albaniju", rekla da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

"Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ''Mini Šengen'' inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja", istakla je Brnabić.

Pored toga što je predstavljala Srbiju na donatorskoj konferenciji, premijerka Srbije se sastala sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, a imala je i radni ručak sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Brnabić je ocenila da su ti razgovori bili jako dobri i istakla da su svi pohvalili napredak Srbije.Sa predsednikom Evropskog parlamenta smo se dogovarali da odmah nakon izbora poseti Srbiju i novi saziv parlamenta, što je dosta dobro za našu dalju evropsku perspektivu. Sa predsednicom Evropske komisije je bio jako konkretan razgovor oko napretka Srbije i posvećenosti nove Evropske komisije agendi proširenja, navela je Brnabić.

Predsednica Vlade je naglasila da se zahvalila šefici Evropske komisije koja je otvoreno pričala o tome koliko je Zapadni Balkan važan za EU i koliko je važna agenda proširenja.Prema njenim rečima, nova Evropska komisija će nastaviti da insistira na tome da bez Zapadnog Balkana Evropska unija nije kompletna.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA