Evakuisano 67 osoba iz poplavljenih područja

Utorak, 12. januar 2021. 13:02
Autor: OS
Izvor: OS, Vlada Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi, evakuisali 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka.


Foto Vlada Srbije

Evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, deset iz Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dve iz Leskovca, jedna iz Dimitrovgrada i jedna iz Donje Trnave kod Niša.

Usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija na teritoriji gradova Niša i Leskovca, na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han, kao i na delu opštine Prijepolje zbog obilnih snežnih padavina.Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga spasena je jedna osoba u mestu Donja Trnava na Južnoj Moravi od strane pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje na vodi iz Niša.

Vodostaji reke Nišave i Južne Morave kod Niša su u fazi opadanja.Na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga, pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje crpili su tokom popodneva vodu iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska i Kupinince, kao i Zlatokop, odakle su evakuisali četiri osobe.Oni su trenutno angažovani na crpljenju vode iz podrumskih prostorija na teritoriji Vranja, u mestu Zlatokop i gradskoj opštini Vranjska Banja.


Foto Vlada Srbije

Na teritoriji Topličkog upravnog okruga, tokom popodneva pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Prokuplje crpili su vodu na četiri lokacije na teritoriji opštine Žitorađe i u rejonu sela Badnjevac, a u toku je crpljenje vode u selima Držanovac i Badnjevac.Na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga situacija je stabilna, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leskovac nastaviće obilazak terena.

Na teritoriji Pirotskog upravnog okruga usled izlivanja reke Nišave, kao i pojave bujičnih poplava, došlo je do plavljenja domaćinstava u naseljima Sarlah, Rogoz i Prisijansko naselje, kao i u okolini Dimitrovgrada.

Evakuisane su četiri osobe sa ovih teritorija od strane Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pirot.Tokom jutarnjih časova evakuisano je osam osoba na teritoriji Bele Palanke.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pirot i Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi nalaze se na terenu i prate stanje na teritoriji opštine Bele Palanke.Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA