Hospitalizovano 7.988 osoba zbog koronavirusa

Subota, 05. decembar 2020. 16:28
Autor: OS
Izvor: OS, Vlada Srbije

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 18.232 osobe, od kojih su 6.903 nalaza pozitivna na koronavirus.Hospitalizovano je 7.988 pacijenata, pri čemu se na respiratorima nalazi 279 osoba.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminulo je 57 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva je 1.891, a procenat smrtnosti 0,88 odsto.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 1.885.460 osoba, a potvrđena su 213.843 slučaja koronavirusa, dodaje se u saopštenju.Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija samo u zdravstvenu infrastrukturu trenutno ulaže milijardu evra.Brnabić je u izjavi za Televiziju Hepi istakla da je nova kovid bolnica u Batajnici, koja je juče primila prve pacijente, bukvalno spasila živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Predsednica Vlade je ocenila da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja veliki ponos, ali i uspeh čitave Srbije i pokazatelj koliko naša zemlja može da uradi.Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv koronavirusa izaći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi, navela je ona, podsetivši na to da su pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale veće i plate i penzije od nas.

Prema njenim rečima, Srbija će iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.Premijerka je rekla i da će država učiniti sve da što pre nabavi vakcine, koje će biti besplatne, naglasivši da vakcinacija protiv koronavirusa neće biti obavezna, ali da će se apelovati na građane da to učine.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA