Arena je opet kovid bolnica

Ponedeljak, 19. oktobar 2020. 17:58
Autor: OS
Izvor: OS

Usled porasta broja obolelih od kovida 19, privremena kovid bolnica u beogradskoj "Štark areni" ponovo je spremna za prijem pacijenata.Bolnicu je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin zajedno sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo general-majorom Uglješom Jovičićem.

Izjavio je da je Vojska Srbije još jednom na raspolaganju svim svojim građanima.

"Ispunjavajući naloge koje smo dobili od Kriznog štaba, kao i naloge koje smo dobili od vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića, Vojska Srbije prateći razvoj epidemiološke situacije, još jednom je pripremila Arenu za prihvat pacijenata. Mi smo spremni da to uradimo odmah, čim medicinske vlasti to zatraže", rekao je ministar.

Vulin je medicinskim radnicima zahvalio na njihovom ogromnom radu.

Rekao je da je ponosan što za vreme rada privremene bolnice u "Štark areni" nije bilo zaraženih lekara, tehničara niti higijenskog osoblja.

"Molimo pacijente da nas slušaju, da budu strpljivi, pažljivi, disciplinovani i pobedićemo", poručio je Vulin.

Za vikend je urađena dezinfekcija kovid bolnice u "Štark areni" a postavljeni su dodatni kreveti i sve neophodno za dijagnostiku.Glavni koordinator ove bolnice potpukovnik dr Predrag Bogdanović kaže da je, smeštajni kapacitet proširen je za 150 novih kreveta i da ih je sada na raspolaganju ukupno 510.

"Tu smo i mi, lekari iz sistema vojnog zdravstva, iz Vojnomedicinske akademije. Očekujem da će od sutra doći još nekoliko lekara, koji će biti medicinski koordinatori, vođe ekipe i koji će u lečenje pacijenata uložiti svoje iskustvo i znanje i pomoći lekarima iz primarne zdravstvene zaštite", rekao je dr Bogdanović koji je dodao da će se broj medicinskih radnika povećavati u zavisnosti od broja pacijenata. 

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA