Marinika Tepić predala Tužilaštvu materijal i dokaze o Krušiku

Sreda, 05. februar 2020. 03:15
Autor: OS
Izvor: OS,SSP

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić predala je republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac informacije i dokaze o, kako je rekla, pljački vojne industrije i valjevske fabrike "Krušik" uz učešće i umešanost državnog i partijskog vrha."Danas predajem republičkoj javnoj tužiteljki, gospođi Zagorki Dolovac, sve informacije o pljački Krušika i naše vojne industrije u koju je umešan vrh države:
Aleksandar Vučić, preko svog Slobodana Tešića, i Nebojša Stefanović, preko firme GIM i svog oca Branka!", navodi se na portalu SSP.

"Tokom 6 meseci, od kada je uzbunjivač Aleksandar Obradović otkrio organizovani kriminal vrha režima i fabrike Krušik, tokom tih meseci kada su ga uhapsili i mislili da će tako zataškati ovaj kriminal, terali smo lisicu, a isterali vuka. Otkrio se ceo lanac. Ali tužilaštvo ćuti, pa ćuti", stoji u dokumentu Marinike Tepić.

"Čini se da gospođa Dolovac neinformisana – možda nema N1 ili su joj ga ukinuli, možda nema vremena da čita NIN, Vreme, Danas, BIRN, KRIK i ostale, možda misli da ne treba da sluša ono o čemu ja, kao poslanica, govorim. Zato sam ja danas ovde da joj pomognem da se informiše i nosim joj sve ove informacije, ubeđena da u ovoj zgradi ima još časnih ljudi koji žeče da rade svoj posao.
A šta smo mi to u ovih 6 meseci saznali, zahvaljujući pre svega uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, čoveku koji je prvo pisao rukovodstvu fabrike, a potom i Aleksandru Vučiću kao ministru odbrane. Da podsetim, njihov odgovor je bio hapšenje uzbunjivača Obradovića. Uhapsili su njega, da bi sakrili istinu.", stoji u teksu na sajtu SSP-a.

"A istina je:
1. Da je naša vojna industrija pljačkana preko Krušika uz umešanost vrha države i partijskih funkcionera režima.
2. Da su u tome učestvovali: firma GIM, koju je zastupao tata Branko Stefanović i najmanje 4 firme Slobodana Tešića, sponozora SNS i čoveka sa crne liste SAD.
3. Da su i Vučić i Stefanović sve vreme lagali kada su pokušavali da dokažu kako tata Branko nema nikakve veze sa firmom GIM, a onda, gle čuda, isti tata Branko jeste član delegacija ne samo firme GIM, već i u najdirektnijoj saradnji sa MUP-om u obilasku italijanske Berete.
4. Da im je omogućeno da po znatno nižim cenama uzimaju oružje u odnosu na državni SDPR, a onda ga preprodaju po višestruko većoj ceni.", dodaj se na portalu.

"Konkretno: da su u postupku formiranja cene u vojnoj industriji izgleda tako da je uprkos formiranoj ceni od npr. 52,40 dolara za mine GIM kupovao po privilegovanoj ceni od 45,20 dolara, a prodavao za 90 dolara.
U isto vreme, državni SDPR, za istu minu je plaćao više – 51,90 dolara. Što znači da je novac, koji je trebalo da ostane državi, prelio u privatne džepove.
5. I to nije bilo dovoljno, nego je čak i guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, po naređenju Aleksandra Vučića obezbedila pomenutom Slobodanu Tešiću, inače sponzoru SNS koji je na crnoj listi SAD, da povlašćeno posluje u dinarima.
I ovo je istina! Ovu istinu ne možete da uhapsite. I za ovu istinu ćete odgovarati!", stoji u dokumentu predatom Zagorki Dolovac.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA