Pripadnici MUP-a ostvarili vrhunske rezultate u 2019. godini

Nedelja, 19. januar 2020. 01:51
Autor: OS
Izvor: OS, Vlada Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnoj godini ostvarili vrhunske rezultate, kakvi nisu zabeleženi u poslednjih 20 do 30 godina.Stefanović je na svečanoj akademiji u zemunskom „Madlenijanumu“ povodom dodele priznanja nagrađenim pripadnicima MUP-a, istakao da je tim rezultatima lestvica sada podignuta visoko i da se nada da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i u 2020. godini moći da se pohvali još boljim rezultatima.

!Hoću da pohvalim ostvarene rezultate, zato što zaista imamo razloga da budemo zadovoljni, jer je 2019. bila godina apsolutnih rekorda u smanjivanju stope kriminaliteta, što pokazuje koliko su truda i rada ljudi uložili. Pripadnici MUP-a su skromni ljudi, koji se nikad neće pohvaliti, koji neće za sebe reći sve ovo što hoću da kažem za njih. To su istinski heroji naši zemlje i ovo je veče koje je posvećeno njima", rekao je Stefanović, dodajući da se država trudila da im se oduži.

On je podsetio da su, zahvaljujući efikasnoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, pripadnici Ministarstva u protekloj godini dobili dva puta povećanje plata, ali i da se nastavilo sa ulaganjima u vozila, opremu i tehniku.

Sve što je uloženo u Ministarstvo unutrašnjih poslova nije uloženo uzalud, već upravo da bi naši pripadnici bili efikasniji i opravdali poverenje građana. Naravno, tu neće biti kraj ulaganjima. Država će vam i u ovoj godini uzvratiti, jer smo odlučni da nastavimo da gradimo Srbiju, kao zemlju vrednih i pristojnih ljudi, zemlju u kojoj se rad isplati, poručio je on pripadnicima MUP-a.

Najhrabriji je Nemanja Pavlović

Nagradu za najhrabrijeg policijskog službenika ove godine dobio je Nemanja Pavlović, pripadnik Policijske brigade. Pavlović je, iako nije bio na dužnosti, pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost ispred jednog objekta brze hrane u Mladenovcu kada je, kako bi sprečio pljačku, razoružao razbojnika koji je uperio pištolj u njega.Nagrada za najposvećenijeg policijskog službenika dodeljena je Bojanu Maličeviću, kriminalističkom inspektoru u Službi za borbu protiv droga.

On je, zajedno sa svojim kolegama, nakon višemesečne istrage uspeo da uhapsi pripadnike organizovane kriminalne grupe koja se bavila distribucijom heroina u Republici Srbiji.

Zahvaljujući posvećenom i požrtvovanom radu istražnog tima, čiji je deo bio i Maličević, zaplenjeno je 77 kilograma najčistijeg heroina, što je jedna od najvećih zaplena ovog narkotika u našoj zemlji.
Nagrada u kategoriji „Omiljeni kolega“, koja je dodeljena na osnovu glasova zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pripala je Daliboru Lukiću, vođi smene u Policijskoj stanici Rakovica.

Čast i podstrek

"Priznanja koja smo danas dobili predstavljaju čast, ali i obavezu i podstrek za budućnost da budemo još bolji i uspešniji u svom poslu. Drago mi je što sam deo tima Ministarstva unutrašnjih poslova koji je, zahvaljujući ogromnom zalaganju, učinio da Republika Srbija i naši građani i u protekloj godini budu bezbedni", rekao je Dalibor Lukić, koji se obratio u ime nagrađenih.

Stefanović je takođe uručio plakete za izuzetnu posvećenost Saši Tačiću iz Sektora za vanredne situacije, Oliveri Ilić iz Sektora za ljudske resurse, Dušici Radmilović iz Sektora za analitiku i telekomunikacione tehnologije, Tatjani Elez iz Sektora za materijalno-finansijske poslove, Maji Jestrović iz Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje i Mileni Vukas iz Policijske uprave u Somboru.

Posthumno, plaketa je uručena i za Aleksandra Gargentu doskorašnjeg pukovnika policije u sedištu Uprave policije, koji je tokom rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova iskazao izuzetnu posvećenost i postigao značajne rezultate, koji su primer i danas njegovim kolegama.

Orkestar policije izveo je su „Madlenijanumu“ premijerno dve specijalno komponovane kompozicije za njih - „Marš Jakova Nenadovića“ i „Plavi marš“.

Umetnički program

Takođe, kao i uvek, Orkestar policije priredio je zanimljiv muzički program, izvodeći i „Venac narodnih pesama i igara iz Srbije“ i „Južnjačku svadbu“, a zajedno sa horom „Kolegijum muzikum“ i numeru „Fuga Srbije“.

Deo umetničkog programa bio je i recital „Ponosna pesma“ Dobrice Erića, koji je izveo Viktor Nedeljković, učenik drugog razreda Gimnazije u Trsteniku.

Pomenuta priznanja pripadnicima MUP-a dodeljuju se već treću godinu za redom, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA