Čestitka od Vučića Putinu povodom Dana branilaca otadžbine

Utorak, 25. februar 2020. 01:10
Autor: OS
Izvor: OS, Predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kome je lično predao čestitku za predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom Dana branilaca Otadžbine.Ambasador Bocan-Harčenko uručio je predsedniku Vučiću pismo zahvalnosti predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina, u kojem se između ostalog kaže: „Želeo bih da Vam lično zahvalim na čestitki povodom mog imenovanja za predsednika Vlade Ruske Federacije. 

Rusiju i Srbiju vezuju prijateljski i partnerski odnosi. Nastavlja se realizacija velikih projekata u energetici, industriji i infrastrukturi. Jačaju veze između poslovnih i društvenih struktura. Vlada Ruske Federacije će nastaviti zajednički rad usmeren ka razvoju čitavog kompleksa rusko-srpske saradnje. Ubeđen sam da to potpuno odgovara dugoročnim interesima dveju zemalja. 

Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, dobro zdravlje i uspehe na Vašoj odgovornoj funkciji“, navodi se u pismu zahvalnosti premijera Mišustina. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim temama i situaciji u regionu, posebno o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ovom prilikom sagovornici su razmotrili i program predstojećih poseta – dolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd i prisustvo predsednika Vučića u Moskvi, na manifestaciji povodom obeležavanja 75-godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu.  

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA