U Prištini izglasana vlada sa 15 ministarstva

Utorak, 04. februar 2020. 04:50
Autor: OS
Izvor: OS, Piksabej

Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja će predvoditi vladu koju je uzglasao kosovski parlament. Predvidjeno je 15 ministarstava, a dva su pripala Srpskoj listi.



Predstavljajući program vlade, Kurti je rekao da je spreman da vodi dijalog sa Beogradom.
Nova vlada je izabrana četiri meseca posle vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji.
Vladu predvodi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, a njegovi zamenici su Avdulah Hoti iz DSK i Haki Abazi iz Samoopredeljenja.

Iz Srpske liste u vladi su Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice i Ivan Milojević, ministar za regionalni razvoj. Ministri su položili zakletvu.

Ministri iz redova Demokratskog saveza Kosova su Anton Ćuni, ministar odbrane, Ljumir Abidžiku, ministar za infrastrukturu, Besijan Mustafa, ministar poljoprivrede, Hikmete Bajrami, ministar prosvete, Agim Veljiju, ministar unutrašnjih poslova, Vljora Dumoši ministarku kulture, omladine i sporta.

Pokret Samoopredeljenje ima šestoro ministara: ministar spoljnih poslova je Glauk Konjufca, ministar pravde Aljbuljena Hadžiju, finansija Besnik Bisljim, ministar ekonomije Rozeta Hajdari, zdravlja Arben Vitija, ministarstvo za evropske integracije predvodi Bljerim Reka, a ministarka uprave je Emilija Redžepi.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA