U Minhenu potpisane izjave o auto-putu i železničkoj liniji Beograd-Priština

Petak, 14. februar 2020. 19:08
Autor: OS
Izvor: OS, Instagram

Potpisani su Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja, i izjava o nameri za završetak izgradnje auto-puta od Beograda do Prištine.

View this post on Instagram

Predsednik Vučić prisustvovao je danas u Minhenu potpisivanju izjave o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd - Priština i izjave o nameri za završetak izgradnje auto-puta Beograd - Priština. "To je veoma važno zbog Srba koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi", istakao je predsednik Vučić nakon potpisivanja.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


Potpisivanju dokumenata u nemačkom gradu Minhenu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel i predsednik kosovskih privremenih institucija Hašim Tači.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

"Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi. Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer svi osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić.

"Ljudi žele posao, nadu, ekonomiju i bolji život. A značaj ovog što je potpisano su novi poslovi", istakao je Ričard Grenel.

Američki diplomata rekao je da, kao što je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da je ponosan na američku ekonomiju, tako je i on ponosan kada se ljudima obezebedi posao.

"Želimo da unesemo energiju u ovaj proces, dijalog, i da ne gledamo samo politička pitanja", istakao je Grenel.

Kosovski predsednik Hašim Tači takođe je zahvalio Grenelu što je učinio mogućim ovo Pismo o namerama.

"To je još jedan korak napred, posle dogovora o otvaranju avio-linije Beograd Priština. To je vrlo pozitivna poruka, da će biti više mira, posla i ekonomije", rekao je Tači.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA