Zavejani pojedini delovi Srbije, narednih dana još snega

Četvrtak, 06. februar 2020. 19:35
Autor: OS
Izvor: OS, Tvitter, Piksabej

Dugoočekivani Sneg nažalost je uzrokovao pometnju širom Srbije. Veliki broj puteva je neprohodno, sva vozila za održavanje puteva su na terenu, ali ima zastoja u saobraćaju. Tokom noći bilo je zavejanih vozila a nanosi snega negde su i dva, tri metra.U opštinama Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija. U Crnoj Travi je minus 9 stepeni i dalje pada sneg. Pripadnici MUP-a na terenu evakuišu građane iz zavejanih područja. U jednom automobilu pronađeno je telo muškarca, prenosi RTS.

Sneg je napravio probleme i sa strujom i u opštini Ivanjica oko 2.000 ljudi nema električnu energiju. Bez struje su i u nekim naseljima Čačka i Gornjeg Milanovca. Na Goliji, Javoru i Mučnju, usled mećava, putevi se čiste, ali prema prioritetima.Problema ima i na prilazima udaljenim selima, posebno u Jablaničkom okrugu, mada je u većini delova zemlje sunčano, mada uz niske temperature.

Iz MUP-a su saopštili da je na Mokroj Gori evakuisano petoro dece iz zavejanog autobusa. 

Takodje, tokom noći, na putu Novi Pazar – Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali su 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro dece.

Evakuacija iz zavejanih vozila obavljena je i u mestu Zarožje kod Bajine Bašte,na Ignjevači i Mokroj Gori.

Iz Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pozvali su JP "Putevi Srbije" da zajedno sa putarskim preduzećima učine sve da omoguće nesmetan i bezbedan saobraćaj u celoj zemlji.

Na vozače se apeluje da posebno obrate pažnju u vožnji, da se pre polaska na put informišu o prohodnosti puteva i da se pridržavaju svih propisa, i pravila vožnje tokom zimskih uslova.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA